Informējam par darba laiku pirmssvētku un svētku dienās!

2024/03/27

Sadzīves atkritumu izvešana 29., 30. martā un 1. aprīlī notiks pēc plānotā grafika.

Pirmssvētku dienā – 28. martā SIA ,,ALAAS’’ biroja( Zilupes iela 50,Rēzekne) darba laiks no plkst.8.00 līdz 14.30.

1. aprīlī birojs slēgts.

Poligona ,,Križevņiki’’ un tajā esošā atkritumu šķirošanas laukuma darba laiks :

29.martā no plkst.9.00 līdz 19.00.

30.,31. martā no plkst.9.00 līdz 16.00.

1.aprīlī no plkst.9.00 līdz 19.00.


ALAAS mazais erudīts ,,Pareiza atkritumu šķirošana’’ izspēlēts septīto reizi.


2024/03/21

 21.martā septīto reizi SIA ,,ALAAS’’ noorganizēja erudītu Rēzeknes valstspilsētas 4.klašu skolēniem vides izglītībā ,,Pareiza atkritumu šķirošana. Vides un resursu saudzēšana’’. Konkursa galvenais uzdevums ir pilnveidot skolēnu zināšanas par pareizu atkritumu šķirošanu un vides saudzēšanu.

Erudīta dalībnieki – Rēzeknes valstspilsētas izglītības iestāžu  4. klašu skolēnu komandas. Konkursa laikā sacentās 7 komandas, kuru uzdevums bija pareizi atbildēt uz visiem uzdotajiem jautājumiem:

·   Rēzeknes sākumskolas komanda,

·   Rēzeknes 2. vidusskolas komanda,

·   Rēzeknes 3. pamatskolas komanda,

·   Rēzeknes 5. pamatskolas komanda,

·   Rēzeknes 6.pamatskolas komanda,

·   Rēzeknes Katoļu vidusskolas komanda,

·   Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas komanda.

 Katra komanda bija sagatavojusi interaktīvu prezentāciju par tēmu ,, Dzīvot zaļi!’’. Komandas pildīja dažāda veida uzdevumus – par pareizu atkritumu šķirošanu,  par to, cik ilgi dabā sadalās dažādi atkritumi, par vides saudzēšanu, BIO šķirošanu, tekstila pareizu apsaimniekošanu.

1.vietu erudītā ieguva Rēzeknes Katoļu vidusskolas komanda, 2.vietu ieguva Rēzeknes valsts poļu ģimnāzijas komanda, 3. vieta – Rēzeknes sākumskolas komandai.

Ir svarīgi, lai jaunā paaudze saprastu, ka vides saudzēšana sākas ar katru no mums. Pat nedaudz uzlabojot savus ikdienas paradumus – šķirojot atkritumus, samazinot atkritumu daudzumu savā dzīvē, izglītojot līdzcilvēkus , mēs kopā varam vides labā izdarīt daudz.

       Paldies pedagogiem par ieguldīto darbu bērnu sagatavošanā erudītam, bērniem par parādītajām zināšanām un vēlmi ikdienā rīkoties pareizi un atbildīgi!