KONKURSA ,,AR PRIEKU ES RADU!’’ REZULTĀTI

2023/10/26

Ir noslēdzies SIA ,,ALAAS’’ konkurss PII, kura mērķis bija ar radošu pieeju veicināt izpratni par nevajadzīga iepakojuma pārveides iespējām, radot  priekšmetu vai lietu, kas ir  reāla, praktiski pielietojama ikdienas dzīvē.

Konkursa nolikums paredzēja, ka šo iepakojuma pārveidi  bērni veic kopā grupiņā ar saviem skolotājiem. Vismaz 70% no radošā darba izejmateriāliem bija jābūt izlietotajam iepakojumam. Iepakojumu drīkstēja uzlabot, pārveidot vai papildināt ar nepieciešamajiem elementiem, lai izveidotais priekšmets vai lieta būtu reāla, praktiska, ikdienā pielietojama ilgtermiņā.

Konkursam tika iesūtīti 61 radoši darbi. Paldies par atsaucību! Bērni kopā ar saviem skolotājiem vai vecākiem ir izveidojuši puķu podus, konfekšu traukus, trauku komplektus, šaufeles, zīmuļu turētājus, mūzikas instrumentus, putnu barotavas, vāzes, krājkases, maskas, rakstāmlietu turētājus u.t.t.

SIA ,,ALAAS’’ žūrija rūpīgi izvērtēja konkursam iesūtītos darbus, ņemot vērā konkursa kritērijus – atbilstību tēmai un nolikumam, izveidotā darba oriģinalitāti un praktiskumu.

SIA ,,ALAAS’’ balviņas saņems :

Konkursa darbs – ,,Zīmuļu turētājs’’.

Konkursa darbs – ,,Zīmuļu organizētājs’’.

Konkursa darbs – ,,Putnu barotavas’’.

Lai jūsu izveidotās lietas kalpo jums ilgi. Radiet vēl klāt citas! Ne vienmēr atkritumi ir tikai atkritumi! Piedomājot un atrodot jaunu pielietojumu šķietami nederīgām lietām, var ne tikai samazināt radīto atkritumu daudzumu, bet arī ietaupīt resursus un radīt sev ko patiešām vajadzīgu.

Izglītojam Viļānu pagasta PII ,,Bitīte”

2023/10/12

11. oktobrī SIA ,,ALAAS’’ darbinieki  ciemojās Viļānu pagasta PII ,,Bitīte’’, lai bērnus un darbiniekus izglītotu par pareizu atkritumu apsaimniekošanu, šķirošanu un vides saudzēšanu.  Apmācības tika organizētas projekta ,,ZAĻĀ PALETE’’  ietvaros.

Ar vecākās grupas bērniem tika izspēlēts ALAAS ,,Vides cirks’’. Spēles princips vienkāršs – met kauliņu un paej uz priekšu tik lauciņus, cik attēlots uz kauliņa.  Šajā cirkā  gaida neparasti pavērsieni, jautājumi un uzdevumi, ko caurvij tikai un vienīgi vides tēmas!

PII darbinieki noklausījās izglītojošu lekciju par pareizu atkritumu šķirošanu, uzzināja daudz jauna par mūsdienīgu atkritumu apsaimniekošanu un zaļa dzīves veida principu ievērošanu ikdienā.

Ir svarīgi iegūt zināšanas vides izglītība, lai pēc tam tās pielietotu savā ikdienā,  aicinātu to darīt arī līdzcilvēkus.

IZGLĪTOJAM VIĻĀNU SKOLĒNUS

2023/10/10

10. oktobrī SIA ALAAS darbinieki par pareizu atkritumu apsaimniekošanu, šķirošanu, vides saudzēšanu izglītoja Viļānu vidusskolas 7. un 4. klases skolēnus. Apmācības tika organizētas projekta ,,ZAĻĀ PALETE’’ ietvaros.

Skolēni piedalījās interaktīvās lekcijās, kuru laikā uzzināja daudz jaunas ,aktuālas informācijas par atkritumiem, to pareizu apsaimniekošanu, dabā izmestajiem atkritumiem un ļaunumu , ko tie nodara. Izspēlējot ALAAS vides spēles, varēja pārbaudīt savas zināšanas par atkritumu sadalīšanās laiku un pareizu atkritumu sašķirošanu. Iegūtās zināšanas ļaus labāk izprast, ko katrs var darīt, lai ietekmētu, uzlabotu vai vismaz nepasliktinātu vidi, kurā dzīvojam.