Līgo svētki!

2024/06/19

Sadzīves atkritumu izvešana 24.jūnijā notiks pēc plānotā grafika.

24.jūnijā SIA ,,ALAAS’’ birojs (Zilupes iela 50,Rēzekne) slēgts.

Poligona ,,Križevņiki’’ un tajā esošā atkritumu šķirošanas laukuma darba laiks 24. jūnijā no plkst.9:00 līdz 19:00.

 

Bērnu dienā par vidi!

2024/06/06

6. jūnijā ALAAS vides izglītotāja Edīte ciemojās AS Balta Rēzeknes nodaļas filiālē, kur notika ,,Bērnu diena’’. Šogad tā tika organizēta vides tēmā. Tika izspēlētas divas ALAAS izglītojošās vides spēles. Vides galda spēles ,,100 JAUTĀJUMI PAR ATKRITUMIEM’’ galvenais uzdevums ir padziļināt izpratni par pareizu atkritumu šķirošanu un rosināt uz aktīvu līdzdalību vides saglabāšanas procesos.

Vides spēles ,,ATKRITUMU SADALĪŠANĀS LAIKS’’ uzdevums ir apskatīt dabā izmestos atkritumus un salikt laikus, cik ilgi šie atkritumu dabā sadalās. Izspēlējot šo vides spēli, rodas daudz pārdomu un secinājumu.

Bērni lika ALAAS puzli, stāstīja, ko nedrīkst darīt dabā. Mums visiem ir svarīgi iegūt zināšanas vides izglītība, lai pēc tam tās pielietotu savā ikdienā, un aicināt to darīt arī līdzcilvēkus.

Aktivitātes pasaules vides dienā.

2024/06/05

5. jūnijā – vides dienā , SIA ,,ALAAS’’ vides klasē notika Rēzeknes valstspilsētas pašvaldības Izglītības pārvaldes, Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes vadītāju, darbinieku un SIA ,,ALAAS’’ darbinieku tikšanās.

SIA ,,ALAAS’’ izpilddirektors J.Petkevičs pastāstīja par uzņēmuma stratēģiju vides izglītības jomā, prezentēja jauno uzņēmuma mājas lapu.

Vides izglītotāja E.Čepule pastāstīja par jauno ALAAS vides spēli ,,SAŠĶIRO PAREIZI!’’, tad visi tikšanās dalībnieki to izspēlēja.

SIA ,,ALAAS’’ darbinieki pastāstīja par vides pasākumiem , kas tiek organizēti un plānoti, par apmācībām skolotājiem un skolēniem.

Tikai kopīgi sadarbojoties mēs spēsim attīstīt vides izglītību, veicināt bērnu un jauniešu iesaisti pareizā savu atkritumu apsaimniekošanā un resursu saudzēšanā.

Savukārt poligonu ,,Križevņiki’’ apmeklēja divas ekskursantu grupas – vides kursa studentu grupiņa no Daugavpils Universitātes un kolēģi no Liepājas RAS. Viņi apskatīja poligona darbību, jauno reversās osmozes infiltrāta attīrīšanas iekārtu.

2024. gada  vides dienas tēmas ietvaros tiek vērsta uzmanība, ka mēs nevaram pagriezt atpakaļ laiku, bet varam audzēt mežus, atdzīvināt ūdens avotus, pareizi apsaimniekot atkritumus, šķirot tos, saudzēt dabas resursus. Pasaules vides diena ir lieliska iespēja ikvienam apzināties, ka katrs no mums veido vidi sev apkārt!

Foto konkurss ,,Zaļā rīcība vasarā’’.

2024/06/03

 Zaļais dzīvesveids, rūpes par apkārtējo dabu un ilgtspējīga domāšana visā pasaulē kļuvusi par tēmu, kas izskan gandrīz katru dienu. Tas aicina katru  no mums aizdomāties par savu ieguldījumu tīras un sakoptas vides uzturēšanā. 

SIA ,,ALAAS’’ no 3.jūnija līdz 30.augustam izsludina foto konkursu ,,ZAĻĀ RĪCĪBA VASARĀ’’, kura mērķis ir veicināt videi draudzīgu un ,,zaļu’’ dzīvesveidu, parādot to pārējiem.

TRĪS labāko darbu autori iegūs SIA ,,ALAAS’’ balvas.

Dalībnieki -  SIA ,,ALAAS’’ darbības reģiona iedzīvotāji.

Konkursa uzdevums :

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 10.septembrī un publicēti uzņēmuma mājas lapā www.alaas.lv. Ar konkursa uzvarētājiem sazināsimies arī personīgi.

 Pilns konkursa nolikums!